Vetélkedőóra

2019.05.21. kedd


Ezen a napon kettő órán keresztül csoportokba ültünk és el is kezdődött a vetélkedő. Mind az öt csapatnak ugyanazt adták feladatnak; a kirándulás útvonalát tervezzük meg. Osztottak egy-egy nagy lapot a csoportoknak, majd az osztályfőnök felrajzolta az útvonalat a táblára és a helyszíneket, ahova majd menni fogunk. Ezt nekünk is le kellett rajzolnunk a kiosztott lapokra, adtak hozzá kinyomtatott kis képeket az adott helyszínekről, nekünk pedig el kellett döntenünk, hogy melyik kép melyik helyszínhez tartozik.

Felragasztottuk a képeket a helyszínekhez (szerencsére mindenki eltalálta) így el is készült a tervezett útvonal, képekkel együtt ezzel térképet adva. Az öt csapatnak a plakátját felragasztottuk az osztályteremben, hogy mindenki jól lássa a másikét, és leellenőriztük, hogy biztos jók-e a rajzok.

        







A vetélkedő második részében a csoportok kaptak feladatlapokat, amiket ki kellett töltenünk a hozzá adott laptop segítségével. A lapokon útvonal volt kinyomtatva kettő adott helyszín között, (mindegyik lapon különböző helyszínek és útvonalak) nekünk pedig a Google Maps segítségével meg kellett keresnünk az alábbi adatokat, amiket kértek; hány kilométer van a helyszínek között, mennyi idő azt megtenni és egyáltalán, hogy honnan hová utazunk. Mikor mindenki végzett, beszedték a lapokat, ezzel be is fejeződött a vetélkedő.

Vélemények:

„Nekem kifejezetten tetszett, hogy versenyszerű volt, de közben meg is tanultuk az útvonalakat és nem kell majd kérdezgetnünk a kiránduláson.”

„Szerintem jó hangulatot adott abban a kettő órában és ezzel jobban összerázta az osztályközösséget. A csoportmunka mindig jó, habár van egy-kettő ember, aki nem dolgozik, ezt pedig sajnálom.”

„Ezzel a vetélkedővel sokkal izgatottabb lettem és minél előbb szeretnék már elindulni a Határtalanul kirándulásra.”

„A vetélkedő hangulata tetszett a legjobban, mert a kissé feszült érzet ellenére jól szórakoztunk, nevettünk és még több élményt szereztünk.

Mieth Viktória, Krasznai Abigél, Nagy Csillag

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Bemutatóóra

2. nap

4. nap